Facebook

Címkék

- Összes -

Legújabb kommentek

Elő csótányt irányíthatsz a telefonoddal

ebronit

2013.06.10. 23:09

taviranyithato-robot-csotany.gif

Érdekes és kissé zavarba ejtő Kickstarter projekt indult: a mérnökökből és tudósokból álló Backyard Brains által feltalált szerkezetet egy csótányra építve átvehetjük felette az uralmat, és a telefonunkon lévő programmal irányíthatjuk.

A csótányok a fejükön lévő két csáppal érzékelik a külvilágot. Ha az egyik csáppal megérinti a falat, a csótány elmozdul a faltól. A csápok olyan neuronokat tartalmaznak, amik érzékenyek az érintésre, és a szagokra. Ezek a neuronok elektromosság segítségével küldik a jeleket a csótány agyába.

taviranyithato-robot-csotany_4.png

A Backyard Brains által föltalált, csótányra építhető hátizsák közvetlenül a neuronokkal kommunikál, elektromos impulzusokkal. Először is egy rövid műtéttel – érzéstelenítés alatt!! – drótokat helyeznek a csótány csápjaiba. Miután fölépült a műtét után, már rá lehet helyezni a hátizsákot. A telefonról a hátizsáknak lehet utasítást küldeni, a hátizsák elektromos impulzust küld a csápba, ami a neuronokat tüzelésre készteti, ami miatt a csótány úgy érzi, mintha valami akadály lenne az egyik oldalán, erre elfordul a másik irányba.

A hátizsák bármikor levehető a csótányról.

taviranyithato-robot-csotany_2_.jpg

A Kickstarteren a szerkezet tökéletesítésére gyűjtenek pénzt. Állításuk szerint nem játéknak szánják, hanem egy olyan eszköznek, amivel akár otthon is tanulmányozhatjuk az agyat. 100 dolláros támogatás felett, már küldik is a RoboRoach szettet.

Kíváncsi vagyok, hányan használják majd az agy rejtélyeinek felderítésére, és hányan arra, hogy csajokat rémisztgessenek vele.

Meg, hogy ki lesz az, aki hatalmas kiborg-csótány sereget építve átveszi a hatalmat a Föld felett!!

Szólj hozzá!

tech tudomány robot állat mi találmány csótány

A bejegyzés trackback címe:

https://ebronit.blog.hu/api/trackback/id/tr85354793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása