Facebook

Címkék

- Összes -

Legújabb kommentek

45 percenként iszik egy sört a 90 éves néni

ebronit

2013.06.12. 14:07

1

Nagyszerű belga újságcikket fordított le angolra egy reddit tag, hadd okuljon belőle mindenki.

belga_neni_napi_16_sor.jpg

A Belgiumban élő Bertha 90-ik születésnapjára 90 rekesz sört kapott ajándékba a családjától. 17 éves kora óta minden nap megiszik 16 üveggel a belga Jupilers 5,2%-os sörből.

„Háromnaponta kiürítek két rekeszt, de soha nem unom meg.” – mondta Bertha. „Az első üveg sörömet 17 éves koromban ittam. Egyedül voltam otthon és rengeteg sör volt kéznél, mert apukám is szereti.” Elmondása szerint nem alkoholista, és csak az ízéért issza: „Amikor két hétig korházban voltam csak vizet ittam. Nem volt jó íze, de azért elmegy.”

Bertha közvetlenül az üvegből issza a sört, az elsőt mindig délelőtt 11 után bontja ki, és mindig abbahagyja este 8-kor. „Ez azt jelenti, hogy 45 percenként kinyitok egy üveggel. De ne gondoljátok, hogy estére már dülöngélek. Lépcsőn kell felmennem a hálószobámba.” Azt mondja, nem érzi magát részegnek ennyi sörtől, ráadásul minden nap készít vacsorát a fiának. Ahhoz viszont már öreg, hogy magának szerezze be a sört: a fia hozza neki kétnaponta az ellátmányt.

A fia egyszer rá is kérdezett az orvosnál, hogy egészséges-e, hogy az anyja ennyit iszik. Az orvos azt mondta, hogy ha őt nem zavarja, hagyja csak inni. Még hozzátette, hogy gratulál a hölgy erős szervezetéhez, de másnak nagyon nem ajánlja, hogy kövesse a példáját.

(Valahol van valami hiba. Délelőtt 11-től este 8-ig összesen 12 sört lehet meginni és nem 16-ot, ha tényleg 45 percenként bont egy üveget. Vagy az idő, vagy a mennyiség nem stimmel. Vagy ő mondta rosszul, vagy a belga újság tévedett, vagy az angolra fordító, vagy én. Nem mintha napi 12 sör 78 éven keresztül nem lenne szép teljesítmény.)

1 komment

hír életmód pia yolo

A bejegyzés trackback címe:

https://ebronit.blog.hu/api/trackback/id/tr505357386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EvilHelix 2013.06.12. 15:46:48

Ideje elkezdenünk innunk az életünkért!
süti beállítások módosítása