Facebook

Címkék

- Összes -

Legújabb kommentek

Előre meg volt írva, hogy szar lesz a Windows 8

ebronit

2013.05.15. 16:14

2012 márciusában, mielőtt megjelent volna a Windows 8, volt aki már megírta, hogy béna lesz. Persze ez nem nagy csoda, sokan megjósolták, meg az ellenkezőjét is, valaki biztos eltalálta volna. Az elmélet az érdekes, amivel az egészet megindokolta. Az elmélet pedig annyi, hogy minden második Windows szar, így a 3.1 óta tartó sorozat pont úgy jön ki, hogy a Windows 8 szopóágra kerül.

1_Windows_3.1x_jo.png

2_Windows_95_bena.png

3_Windows_98_jo.png

4_Windows_ME_bena.png

5_Windows_XP_jo.png

6_Windows_Vista_bena.png

7_Windows_7_jo.png

8_Windows_8_bena.png

Szándékosan maradtak ki a kifejezetten üzleti használatra szánt verziók, a 2000 és az NT.

A lényeg, hogy a Microsoftnak létfontosságú, hogy az új operációs rendszere támogassa a szoftvereket, amik az előző verzióra készültek. Ha erre egyáltalán nem figyelne, az olyan lenne, mintha mindig a nulláról indulna. Emellett haladnia is kell a korral, hogy nehogy elavulttá váljon, és az emberek áttérjenek más oprendszerre. Tehát a Microsoftnak két választása van: vagy mindig támogatja a legújabb fejlesztéseket, ezzel fölidegesítve a felhasználókat, akiknek így nem fognak működni a régi programjaik, vagy fokozatosan elavulttá válik, ezzel veszítve felhasználókat.

Az összes „jó” verzió felfogható úgy, mint a lehető legkorszerűbb Windows, általában meglehetősen nagy szerkezeti változásokkal az előző „jó” verzióhoz képest. A béna verziók ezzel szemben valahol félúton vannak az előző és a következő jó verzió között. Ezeken általában egy csomó hardware nem működik megfelelően, kékhalált okoznak, vagy valamilyen más misztikus módon esnek össze. A szoftverekkel pedig szintén problémák lesznek. Ez volt Millenniumon és Vistán is.

kekhalal.jpg

Az érdekes, hogy a Microsoftnak ez kifejezetten jó stratégia, három okból is. Először is időt adnak a hardware gyártóknak, hogy frissítsék a drivereket. Kit érdekel, hogy nem működik azon az elcseszett Windowson, amikor működik a jón? Másodszor, ugyanígy időt adnak a szoftverfejlesztőknek, hogy hozzáigazítsák a programjukat a következő verzióhoz. A harmadik, és legfontosabb ok, hogy a Microsoft kiadhat egy „béta” verziót a még befejezetlen jó verzióból, hogy fölmérje mi nem tetszik a felhasználóknak, és hogy megmutassa, hogy nem álltak le a fejlesztéssel.

Persze sokan fölidegesítik magukat, hogy a Microsoft tulajdonképp béta verziókat ad el nekik, de ez nem számít olyan sokat. Végeredményben az ember vagy a régebbi jó Windowst fogja megvenni, vagy a kevésbé működő újat, mindkettővel az MS jár jól.

Nagyjából így szólt a jóslat, és az a része, hogy a Windows 8 béna lesz mindenképp igaznak bizonyult. De sebaj, majd a következő!

Szólj hozzá!

windows hiba program

A bejegyzés trackback címe:

https://ebronit.blog.hu/api/trackback/id/tr135301740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása