Facebook

Címkék

- Összes -

Legújabb kommentek

Ausztrália fővárosa 100 éves: hatalmas tízcsöcsű teknőssel ünneplik

ebronit

2013.05.14. 21:24


10_csocsu_ausztral_teknos.jpg

Patricia Piccinini készítette ezt a 23 méter magas, 34 méter széles Skywhale névre hallgató hőlégballont, ami leginkább egy óriási teknősre hasonlít 10 darab lógó mellel. Canberra 100. évfordulóját ünneplik meg vele.

16 ember dolgozott rajta, egyszerre 2 embert tud szállítani egy hivatalos pilótával, több helyen is be fogják mutatni, nem csak Canberrában. Az Ausztrál fővárosban élőknek összesen 334 000 dollárjába került a műalkotás, vagyis nagyjából 75 millió forintba. Sokan vitatják, hogy megért volna ennyi pénzt, meg úgy egyáltalán a projekt értelmét, de nekem nagyon tetszik.

„Annyira büszke vagyok erre a munkámra. Kívül áll a művészet birodalmán.” – mondta a művész, és én teljes mértékben egyetértek.

10_csocsu_ausztral_teknos_cs.jpg

10_csocsu_ausztral_teknos_f.jpg<3

VIA.

Szólj hozzá!

fun hír ausztrál állat mi művészet cuki

A bejegyzés trackback címe:

https://ebronit.blog.hu/api/trackback/id/tr945300624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása