Facebook

Címkék

- Összes -

Legújabb kommentek

Elindult a YouTube Trends Map!

ebronit

2013.05.08. 13:25

A Trends Map a YouTube legnépszerűbb videóit követi nyomon valós időben, megjeleníti őket egy interaktív térképen, aztán az adatokat szűrhetjük kor, nem és város szerint. Egy picit csúnyára sikerült, de az igazi gondom vele az, hogy csak az USA adatait dolgozza fel. De hát most indult, később biztos fölkerül Európa is a térképre.

TrendsMap_Charles_Ramsey.jpg

Az eredmény így is vicces: jelenleg az Egyesül Államok tetemes részében, a három lányt megmentő vicces néger, Charles Ramsey a legnépszerűbb.

A második legnépszerűbb videó a texasi Forever the Sickest Kids együttes Chin Up Kid című száma.

Érdekesek még a helyi kedvencek. A coloradói Montrose-ban egy félperces Dexter előzetes az első, a texasi Laredóban pedig az Inni és élni hagyni trailere. A texasi Weslacóban érthető okokból azt nézik legtöbben, ahogy a rendőrség és pár latin-amerikai összecsapnak egy ottani Starbucksban. Azt, hogy mire is való a YouTube, leginkább a minnesotai Duluth városban érzik, ahol minden más videót lenyom két beszélgető hiúz.

Persze az igazi móka életkor szerint szűrni – gondoltam én. Arra számítottam, hogy például a 13 éves kislányok kedvenceire keresve rózsaszínbe borul a YouTube, de semmi ilyesmi, náluk is Charles Ramsey vezet. Csak egy videó csúszott be, ami megfelel az előítéleteimnek: ahol egy srác magyarázza, hogy mit ne mondj a fiúknak.

Leginkább az 55 és 64 év közöttiek akik kitűnnek a tömegből, és a maguk ízlése után mennek. A férfiaknak ez jön be nagyon, a nőknek meg ez.

Ráadásul ezek is csak akkor látszanak, ha megosztás szerint szűrünk, nézők szerint még homogénebb az egész. Érdemes lesz visszanézni, ha már nem csak a csúnya, öreg, fekete hős érdekeli Amerikát.

Búcsúzásképp itt van Alan Jackson, a 60 éves amerikai hölgyek kedvence.

Szólj hozzá!

usa YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://ebronit.blog.hu/api/trackback/id/tr685287972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása