Facebook

Címkék

- Összes -

Legújabb kommentek

Az Apple ikonjai szépek. Vagy nem. Igazából tökmindegy.

ebronit

2013.06.11. 18:13

ikon2.jpg

A blogbejegyzés, ami a legszebben bemutatja a témát, az mindenképpen ez. Ugye az történt, hogy egy szerencsés kiválasztott, hamarabb megpillanthatta az iOS 7 ikonokat, mint egy átlag halandó, megrajzoltatta őket egy profi grafikussal, föltette az internetre, ezt megírták a különböző országok bloggerei minden létező nyelven, majd felnőtt emberek vitatkoztak róla úgy, mintha bármit is számítana. Igazából nincs ezzel bajom, csak ha valaki elmesélné, szerintem nem hinném el. Hogy lehet ikonokról vitatkozni??

Én ha megfeszülök sem tudok véleményt formálni. Annyira nem szép, és annyira nem is ronda, hogy bármiféle érzelmet váltson ki belőlem. Ráadásul mindig eszembe jut, hogy már 20 évvel ezelőtt, a win 3.1-en is meg lehetett változtatni azokat a nyomorult ikonokat. Aztán meg eszembe jut, hogy soha a büdös életben nem jutott eszembe megváltoztatni egy ikont. Oké, biztosan csak igénytelen vagyok ikon-téren.

De azért bármennyire is igényes valaki, biztos látja ő is, hogy ezek annyira azért nem számítanak. Talán csak arról van szó, hogy már nincs miről vitatkozni. Hogy a mobiltelefonok, legalább is a jelenlegi formájukban, elértek valamiféle maximumot. Oké, akuidő lehetne hosszabb, meg biztos mindenki föl tudna még sorolni egy-két fejlesztenivalót, de amúgy tudnak mindent, amit egy ekkora készüléknek csak tudnia kell, és még egy csomó mindent, amire egyáltalán nincs szükség. És akkor marad az, hogy hogy néznek ki az ikonok. Meg, hogy meg lehessen-e változtatni őket. Meg, hogy esetleg akkor widgetek legyenek-e, vagy inkább ne. És erről aztán lehet vitatkozni a végtelenségig, ez nem olyan, hogy 500 MHz vagy 600 MHz, itt nincs igazság. A MHz meg már nem érdekel senkit.

Meg az összes többi újítás is igazából nem azért kerül majd bele az ősszel érkező iOS 7-be, mert az Apple zseniális tudós-mérnökeinek sikerült kifejleszteni, hogy mit tudom én, a Notification Center kiírja, hogy kell-e vinned esernyőt. Ez benne lehetett volna 5 évvel ezelőtt is. Egyszerűen csak valakinek eszébe jutott, hogy ez majd így szép lesz, és akkor miért ne.

Szóval válasszon mindenki az ízlése szerint mobilt, meg vitatkozzon az ikonokról, meg a betűtípusokról, meg a gradiens megfelelő mértékéről, de azért azt érdemes látni, hogy ezek nem igazi fejlesztések, és a róluk való vitatkozásnak sincs túl sok értelme. Ez csak hülyülés, játék felnőtteknek, amíg nem jön valami igazi innováció.

Szólj hozzá!

apple vélemény design

A bejegyzés trackback címe:

https://ebronit.blog.hu/api/trackback/id/tr565356077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása