Facebook

Címkék

- Összes -

Legújabb kommentek

Addig magyaráz a gyilkos a közösségi oldalon, amíg el nem kapják

ebronit

2013.05.22. 10:32

14

Kc_es_Maribel.jpg

Május 3-án jelentette be a családja, hogy eltűnt Maribel Ramos, egy 36 éves, Irakot is megjárt egyetemista (a képen jobbra).

01.jpg

Pár nappal később Maribel barátnője Emily C. nyitott a Yelp közösségi oldalon egy topikot, hátha valaki tud segíteni plusz információval a rendőrségnek. (Olvasható még mindig.)

02.jpg

Valaki megkérdezte, hogy Maribel szobatársát kikérdezték-e már. Emily válaszol, hogy igen, készségesen adott DNS mintát, átadta a rendőrségnek a telefonját, és még egy meztelen fényképet is magáról.

03.jpg

Hirtelen fölbukkan a szobatárs Kc „kc” K. néven, a profilképén Maribelt és őt ábrázoló fotóval. Elmondja, hogy ő a szobatárs, és hogy Maribel a legjobb barátja, nagyon hiányzik neki. Mesél még a rendőrségi vizsgálatról is.

04.jpg

Megjelenik Grant K. nevű felhasználó és elmondja, hogy gyanús, hogy Kc végig múlt időben beszél Maribelről.

05.jpg

Más leugatja Grantet, hogy inkább hagyja a rendőrségre a felderítést.

06.jpg

Visszajön Kc és megköszöni Grantnek, hogy kijavította a helyesírási hibáit. Koreai, az angol a második nyelve. Beszél még arról, hogy mennyire depressziós, és hogy az életét adná Maribelért.

07.jpg

08.jpg

09.jpg

A következő napokban Kc egyre furább dolgokat magyaráz. Mindig kihangsúlyozza, hogy mennyire szereti Maribelt, úgy tűnik részéről több is volt sima szeretetnél.
A végén még csak úgy megemlíti, hogy Maribel volt a kedvezményezettje a 250 000 dolláros életbiztosításának, és hogy ezt a lány is tudta.

10.jpg

Daniel udvariasan figyelmezteti Kc-t, hogy kifejezetten gyanús amit művel és inkább maradjon csöndben.

11.jpg

Kc megköszöni a jótanácsot, és megemlíti, hogy nem tud rendesen gondolkodni a napokban. Ez volt az utolsó hozzászólása.

Még aznap – két héttel Maribel eltűnése után – találtak egy holttestet.

12.jpg

A holttest Marbellé. A halottkém megállapítja, hogy gyilkosság történt, a szobatársat Kc-t pedig letartóztatták.

13.jpg

Grant 'Columbo' K. még visszajön azzal, hogy ő már napokkal ezelőtt megoldotta az ügyet.

Az egész történetet a Vice rakta össze, a rendőrség egyáltalán nem biztos, hogy a Yelp kommentek alapján kapta el a szobatársat, de azért Kc ügyesen fölhívta magára a figyelmet, és lett egyre gyanúsabb a felesleges hozzászólásaival.

14 komment

dráma bűn

A bejegyzés trackback címe:

https://ebronit.blog.hu/api/trackback/id/tr485312504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

[megmondoember] 2013.05.23. 11:37:19

Hát, ez hülyeség. Ennyi erővel ártatlan is lehetett volna.

Valójában semmi terhelőt nem mondott magára vonatkozóan, és még a múlt idejű igeidők sem voltak árulkodóak, mert nem a nő létét tette múltidőbe, hanem olyan dolgokról számolt be amik a múltban voltak.

Grant K. is hülye, mert egy ügy nem attól lesz megoldott, hogy kijelentem valakiről, hogy ő a gyilkos valami gyanú alapján, hanem az, hogy be is tudom bizonyítani azt és a bizonyítékaim a bíróság előtt is megállják a helyüket.

Naib 2013.05.23. 12:00:17

Nyilván dugta a csajt és kinyírta, miután az ráunt és le akart lécelni.

2013.05.23. 12:14:51

Sőt: ha éppen a lány nyert volna az ő halálán, mint kedvezményezett, akkor ez miért lehetne mondjuk ok a gyanúra, hiszen ilyenkor a hagyományok értelmében az életbiztosítottat szokás eltenni láb alól a pénzért ...

A gyanús egyértelműen a múltidőben való reflektálás az eltűnt személyre, a biztosítás megemlítése inkább csak bizonygatása annak, hogy tényleg annyira szerette, az ebből a szempontból ad okot a feltételezésekre.

Nem tudom, mennyire szokás úri körökben ezzel hivalkodni, hogy valakit annyira szeretek, hogy ő a kedvezményezettem (is) ... Itt az elhalálozás, mint felvetett téma az igazi kulcs.

Egyébként meg csak azért, mert valaki egyre zavarodottabbá lesz a kedves személy sorsáért való aggódás miatti idegleléstől, még nem ad okot semmi gyanúra. Azt is beviszik ilyenkor kikérdezni, sőt, a tudományos tévék is azt mutatják, hogy szinte mindig a legközelebb álló lesz valamiért előbb-utóbb a no. 1 suspect.

És ha ideges, hát arra van a zsaruknál (jobb helyeken) a pszichiáter, aki megállapítja, hogy az idegének mi a VALÓDI oka.

Sadist 2013.05.23. 12:42:27

A faszit őrizetbe vették gyilkosság gyanújával, szó nincs arról, hogy valóban ő a gyilkos.

dr. mesterséges színezék 2013.05.23. 12:43:15

@[megmondoember]: "nem a nő létét tette múltidőbe, hanem olyan dolgokról számolt be amik a múltban voltak. "

Magyarul ez visszaadhatatlan, de itt jön jól az angol nyelvben a present perfect és a simple past közötti eltérés. A "we had" és "she always knew" pontosan azt implikálja, hogy a múltban így volt, de többé nem lesz, míg a "we've had" és "she's always known" nem zárja le az eseményeket.

Más kérdés, hogy az usákok és lassan már a britek is egyre inkább elhagyják ezt a különbségtételt, elhanyagolva a present perfect használatát - lassacskán onnan lehet tudni, hogy ki nem anyanyelvi, hogy több igeszemléletet használ, mint a bennszülöttek (nem csak az angolra jellemző jelenség).

2013.05.23. 12:45:05

@[megmondoember]:

na hát pont ez az

nem mondta senki hogy emiatt kapták el, hanem EMIATT LETT GYANÚS

illetve a poszt vége: "Az egész történetet a Vice rakta össze, a rendőrség egyáltalán nem biztos, hogy a Yelp kommentek alapján kapta el a szobatársat"

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.23. 12:46:20

Igyekezett segíteni, ezzel leplezve magát, de nagyon ostobán csinálta.

fapisztolybolt · http://fapisztoly.hu 2013.05.23. 12:56:11

A cím arról szólt hogy elkapták a gyilkost, a végén pedig arról hogy meggyanúsították a barátját, nem ugyanaz.
Másrészt tudjuk miket tudnak művelni egyes kommentelők.
Mindig lesz aki mondja a tutit és mindig lesz aki mondja hogy ő megmondta.

A szerelő 2013.05.23. 13:09:22

36 éves egyetemista? :)

dr. mesterséges színezék 2013.05.23. 13:21:39

@A szerelő: Mi ezzel a problémád? Ha megtehetném (érstsd: ha rám szakadna egy zsák pénz, ezért nem a gyerekek eltartása volna a legfőbb gondom), most a 4. X-en túl, sőt később is egyetemista volnék.

vernarancs 2013.05.23. 13:54:50

Jo mellei voltak Maribelnek.
Ezekkel a bevandorlokkal mindig csak a baj van. Csecsenek, sargak, feketek, feherek. Svedorszagban is csinaljak a fesztivalt.

Circus 2013.05.23. 14:48:19

@vernarancs: teljesen igazad van, például nézdd meg az Egyesült Államokat, mit csináltak a fehérek az indiánokkal.

Poszthoz - elég egyértelmű volt, amit Grant is írt, más kérdés, hogy a rendőrség addig nem lép, amíg nincs megalapozott gyanú. Sajnos, meglett.

duggongg 2013.05.23. 17:01:40

@dr. mesterseges szinezek: Ez igaz de a pofa nyilvanvaloan nem tud jol angolul, kulonos tekintettel az ideidokre. Peldaul "she always new that i will give my life for her", helyesen "i would give".
süti beállítások módosítása